Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een nieuwe en uitnodigende universiteitsbibliotheek

De universiteit in het Noorse Bergen, UiB, werd in 1948 opgericht als uitbreiding op de lokale museumbibliotheek. In 1961 verhuisde de bib naar een nieuw gebouw van de hand van architecten Kaare Kvilhaug en Jo Svare. In 2005 werd hun ontwerp grondig gerenoveerd. Het gebouw telt vandaag drie verdiepingen, die ruimte bieden voor werkplekken, tijdschriften en boeken. De ingang en gevel van het gebouw zijn beschermd.

Aansluitend op de verhuis van het beeldmateriaal van de universiteit naar een geklimatiseerde opslagruimte op het gelijkvloers, kon de bibliotheek vernieuwd worden. De bibliotheek baadt in natuurlijk licht en nodigt studenten uit om er te studeren. Precies daarom werd bij de renovatie het aantal studieplekken opgetrokken van 100 naar 340.

Naast de aandacht voor praktische studieplekken, lag de focus in het interieurontwerp ook op de creatie van kleine, knusse zithoeken. Een centrale open zone biedt voldoende ruimte voor uiteenlopende expo’s en garandeert een vlotte toegang tot informatie.

Er werd gekozen voor meubilair in sobere kleuren, afgestemd op de kleur van de muren en met het oog op een mooi contrast met de rest van het interieur.

Foto's
  • Helge Eek

Producten die in de Universiteitsbibliotheek Bergen, Geesteswetenschappen, Noorwegen gebruikt worden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws