Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Geïntegreerde rekken inspireert het oog

Het stadsbestuur van Tarnos was op zoek naar een ruimte om de nieuwe stadsbibliotheek te bouwen. Gelukkig heeft een lid van de lokale gemeenschap besloten om een stuk land te doneren aan de gemeente, maar haar verzoek was dat het gebied moest worden gebruikt voor een openbare tuin.


De architecten hebben een manier gevonden om te voldoen aan het verzoek van de donor door een gedeelte van het dak van de bibliotheek een openbare tuin te creëren. De bomen in de glazen boxen binnen de bibliotheek zijn een deel van de tuin op het dak. Verder is er een buitentrap in het midden van het gebouw waardoor u gemakkelijk toegang krijgt tot de tuin.  


Als gevolg van het feit dat het gebouw op een helling werd geplaatst, hebben de architecten de buitenkant van het gebouw voorzien van grote raampartijen waardoor de lichtinval optimaal is. Het interieur van de bibliotheek is overwegend wit, met een lijn van eik in de vloer doorheen de hele bibliotheek. Alleen de zitplaatsen en een paar tapijten brengen een vleugje kleur aan het interieur.


Op bepaalde plaatsen zijn de rekken aangepast om perfect te passen binnen open nissen, de integratie van airconditioning en elektrische installaties.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws