Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een sensationele voorleesstoel creëert een fantastische omgeving voor jong en oud

Bij het uitbreiden van de Christiansfeld school is de schoolbibliotheek gecombineerd met de openbare bibliotheek. De nieuwe combi-bibliotheek is een succes, zowel voor de school, de bibliotheekbezoekers als voor het personeel. Het project startte met een wedstrijd: bedenk een interieuroplossing, met een vooropgesteld budget, die beantwoord aan de noden en het volume van de bibliotheek. In samenspraak met de bibliotheek en onze ervaring in bibliotheekontwerp hebben we een verwelkomende bibliotheek met een flexibele inrichting ontworpen geschikt voor verschillende bezoekersgroepen.

“Zowel de school als de openbare bibliotheek zijn tevreden van de samenwerking met Lammhults Biblioteksdesign.

Omwille van de combinatie school en openbare bibliotheek hadden we verschillende specifieke wensen op het vlak van interieurontwerp. Vooral de mogelijkheid om tijdens de ontwerpfase interieuroplossingen visueel voor te stellen hebben tot een geslaagd eindresultaat bijgedragen. De interieurontwerpers van Lammhults Bibliotheksdesign hebben hun creativiteit losgelaten op enkele concrete uitdagingen en kwamen telkens met adequate en nuttige oplossingen naar voren die beantwoorden aan elke individuele situatie.

Het eindresultaat is een uitnodigende bibliotheek die zowel gericht is op de noden van de school als van de burgers. Een plus is de integratie van het karakter van de stad Christiansfeld in het interieurontwerp.”

-    Iben Østergaard, Christiansfeld bibliotheek
 

De interieurarchitect Kirsten Brandt Jørgensen van Lammhults Biblioteksdesign A/S was ondermeer geïnspireerd door de decoratie van trapkasten en wandelpaden van Peter Holst en de vele lindebomen in Christiansfeld. Zo zijn er tapijten ontworpen in de vorm van lindebladeren. Op het gelijkvloers is veel ruimte voor in en uitleen, baliewerk, de kinderafdeling en fictie voor volwassenen. Bij de kinderen is er een opvallende ronde boekenkast, geschikt voor boekenopslag maar ook voor boekpresentatie. Een tot de verbeelding sprekende vertelstoel geeft het geheel een aparte sfeer.


Om optimaal gebruik te maken van de ruimte zijn er zitplekken in de rekken geïntegreerd.


Op de eerste verdieping is de volledige non-fictie afdeling geplaatst, samen met de adolescenten en tijdschriften en kranten. Hier zijn ook werkplekken beschikbaar uitgerust met zowel studie- als pc-tafels.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws