Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een bibliotheek van wereldklasse

Public Library of the year 2016 (IFLA award)
IDA 2017 Gold Award

De bibliotheek Dokk1 behoort wereldwijd tot de elite van bibliotheken. Daar is geen twijfel over mogelijk wanneer u via de hoofdingang binnen gaat in de futuristische omgeving. Omdat het gebouw niet alleen de bibliotheek herbergt, maar ook een multimedia center en hulp verlenende diensten, geeft het ultramoderne gebouw een indruk van een groot centrum van kennis en cultuur te zijn, met een verwachte opkomst van minstens 1 miljoen gebruikers per jaar.

Dokk1 biedt de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen, te leren, activiteiten te organiseren, te rusten en te bezinnen. U kunt boeken en andere media lenen, studeren, lezingen bijwonen, deelnemen aan evenementen en een wisselwerking hebben tussen het analoge en het digitale aanbod. De dienstverlening aan de gemeenschap biedt diensten aan zoals het afhalen van een nieuwe paspoort of rijbewijs en informatie te verstrekken. Tegelijkertijd heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten in de buitenlucht en dit in een stedelijke omgeving.

Het volautomatische parkeersysteem onder Dokk1, die op dit moment de grootste is in zijn soort in Noord-Europa, zorgt voor het veilig parkeren van uw auto. Het parkeersysteem is voor iedereen, inclusief niet-bezoekers van de bibliotheek. Probeer het eens voor de lol de volgende keer dat u Aarhus bezoekt.

Ons zusterbedrijf Lammhults Biblioteksdesign A/S heeft de meerderheid van het bibliotheekmeubilair geleverd voor de bibliotheek in Dokk1 - zowel standaard als maatwerk. Het gebouw is ontworpen als een open, democratische overdekte stedelijke ruimte - een landschap waar er een enorme bewegingsmogelijkheid is binnen de ruimte.

De architectuur van het gebouw is zowel van innen als vanbuiten ontworpen als een maritieme cruiser - het interieur, het decor en het meubilair weerspiegelt dit ontwerp. Er werd gevraagd om zo weinig mogelijk verschillende soorten meubels te gebruiken in de nieuwe bibliotheek, een fusie tussen onze bekende Ordrup en Frontline Square werd gecreëerd - en Ordrup Square werd geboren.

Lees meer over Dokk1 in het boek “Space for change"

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws