Product added to basket

  • logo
  • 0 0

De bibliotheek in het park

Soms herhaalt de geschiedenis zich…

Een dertigtal jaar geleden maakte Schulz Benelux deel uit van de eerste inrichting van bibliotheek Wevelgem. En nu zoveel jaren later zijn we er trots op om deel uit te maken van de renovatie en nieuwe inrichting van deze bibliotheek.

Het grillige gebouw, gelegen midden in het stadspark, werd gerenoveerd tot één grote transparante rechthoek met aandacht voor een natuurlijke lichtinval. Het ontwerp van Archiles architecten bvba, Architecten Vande Kerckhove, ontwerpstudio Griet Verhaert met medeontwerper Karen Nicolaes deed de werkruimte stijgen tot 2.000m².

Niet alleen het gebouw is geëvolueerd maar ook de werking van de bibliotheek. Bibliotheek Wevelgem is een Delphi-bibliotheek waarin vraaggericht werken centraal staat. Het personeel beantwoordt de vragen van de bezoekers en oriënteert ze. En dit allemaal in een kwaliteitsvolle en duurzame omgeving waarbij de inrichting laat zich aanpassen aan het moment.

Dit project is het resultaat van een taakoverschrijdende samenwerking tussen verschillende partijen: architecten, ontwerpers, bibliotheek, maatwerker POTTEAU Labo nv en Schulz Benelux.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws