Product added to basket

  • logo
  • 0 0

"Coole spelletjes" in de bibliotheek

Bord- en digitale games bevorderen de samenleving en voegen plezier toe aan de bibliotheek

De moderne bibliotheek kan meer dan alleen boeken uitlenen. Het is ook een plek voor sociale bijeenkomsten en waar zowel kinderen als volwassenen culturele ervaringen kunnen opdoen.

In Denemarken blijkt uit statistieken dat meer dan 50% van de Deense kinderen en tieners dagelijks speelt. Bord- en digitale spellen vormen daarom een belangrijk onderdeel van het bibliotheekaanbod en zijn beschikbaar in een grote keuze aan vormen en genres om alle leeftijden aan te spreken. Door verschillende game-initiatieven te introduceren, zoals gamelounges, speelzones en tentoonstellingen, kan de bibliotheek zich positioneren als een cros mediale ontmoetingsplaats die populaire cultuur en verspreiding voor iedereen toegankelijk maakt.

Openbare bibliotheek van Ringsted

Openbare bibliotheek van Ringsted

Bij de openbare bibliotheek van Ringsted vindt u speciaal ontworpen podia en meubels die worden gebruikt om bordspellen op een opvallende en zichtbare plek te plaatsen. De bordspellen staan te pronken op de hoge en brede planken met de fronten naar voor gericht en kunnen naar believen worden verplaatst. Tegelijkertijd nodigen de op maat gemaakte stoelen en tafels bezoekers uit om tijd door te brengen en rond te hangen in de bibliotheek terwijl ze enkele van de leuke spelletjes spelen.

”We zijn erg enthousiast over ons bordspelgebied dat leven geeft aan een nieuwe en interessante materiaalgroep. Het was voor ons belangrijk om in de bibliotheek ruimte te maken voor bordspellen en onze collectie op een toffe manier te laten zien.”

> Ontdek hier meer over de bibliotheek van Ringsted

 

Trine Vandsted Nielsen
Assistent Manager, Bibliotheek Ringsted

 

Openbare bibliotheek van As

Openbare bibliotheek van As

Het Classic 60/30 rekkensysteem wordt gebruikt voor het opbergen van de vele bordspellen in de bibliotheek in As, België. De ruimtelijkheid en grote capaciteit van het 60/30 rekkensysteem maakt het een uitstekende keuze om allerlei verschillende bordspellen op één plek te verzamelen. De kleurrijke spellen steken goed af tegen het donkere rekkensysteem.

> Ontdek hier meer over de bibliotheek van AsOpenbare bibliotheek van Nivala

Openbare bibliotheek van Nivala

De kinder- en tienerafdeling in de bibliotheek van Nivala heeft de ruimte verstandig gebruikt om zones en gebieden te creëren die de jongere gebruikers een breed scala aan ervaringen bieden. Knusse hoekjes en ruimtes hebben plaats gemaakt voor puzzels en bordspellen die voor een ander soort activiteit en stimulans zorgen dan lezen. De speelruimte spreekt de vele jongeren in Nivala aan en de bibliotheek hoopt zo de kinderen te verleiden om nog wat langer in de bibliotheek te blijven.

> Ontdek hier meer over de bibliotheek van Nivala

 

 

3 interieurtips voor bordspelzones

Toon de voorkanten

Zorg ervoor dat u de bordspellen met de fronten naar buiten toont. De opvallende fronten presenteren de games op een mooie en overzichtelijke manier.

Maak gezellige zithoekjes

Richt een gezellige ruimte in met stoelen en tafels waar de spelletjes gespeeld kunnen worden. Eventueel met een bar in de buurt.

Toon de weg

Zorg voor goede bewegwijzering om het gemakkelijk te maken om de verschillende gamecategorieën te herkennen en de games in te delen op verschillende leeftijdsgroepen en doelgroepen.

 

 

Verken de magische spelwereld van bibliotheken

We hebben bibliotheken over de hele wereld ingericht met de nadruk op bordspellen en speelzones.

Hier is een selectie van bibliotheken die bordspellen op een interessante manier presenteren door gebruik te maken van zowel standaardproducten als speciaal ontworpen bibliotheekmeubilair.

Klik op de foto’s om meer te zien van elk project.

Openbare bibliotheek Taastrup, Denemarken

Openbare bibliotheek Taastrup, Denemarken

UC Syd/SDU Esbjerg, Denemarken

UC Syd/SDU Esbjerg, Denemarken

 

 

Erasmus Hogeschool Brussels, België

Erasmus Hogeschool Brussels, België

Openbare bibliotheek van Wick, Verenigd koninkrijk

Openbare bibliotheek van Wick, Verenigd koninkrijk

Bibliotheek van Ishøj, Denemarken

Bibliotheek van Ishøj, Denemarken

 

 

Heeft u onze hulp nodig?

 

Een aantal van de bibliotheekmeubels en producten die in dit artikel worden gebruikt, zijn speciaal ontworpen door onze architecten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u onze hulp nodig heeft bij de inrichting van bordspellen- en speelzones.

Ook vindt u meer informatie onderaan deze pagina.

> Contacteer ons