Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Uitnodigende bibliotheek met hernieuwde focus op bordspellen en kunst

De Ringsted bibliotheek heeft in 2019 en 2020 een nieuwe museumwand en bordspelruimte laten plaatsen.

De museumwand is speciaal ontworpen voor digitale schermen met geselecteerde kunstwerken en tentoonstellingen voor alle soorten bezoekers. De reden voor het creëren van het bordspelgebied was om een nieuwe en leuke groep materialen aan de bibliotheek toe te voegen met de nadruk op het samen brengen van de gemeenschap en het organiseren van teamactiviteiten.

”We hebben enorm veel respect voor onze bibliotheek, die een essentieel onderdeel is binnen onze gemeenschap. We hebben vastgehouden aan de originele kleuren en materialen waaruit het gebouw is gebouwd en we willen onze bezoekers een mooie bibliotheek bieden die ze willen gebruiken en onderhouden”, legt Trine Vandsted Nielsen uit, onderdirecteur bij de Ringsted bibliotheek.

Architecten van Lammhults Biblioteksdesign A/S en de Ringsted bibliotheek wilden de bestaande bibliotheek vernieuwen en tegelijkertijd de geest en expressie behouden waar de bibliotheek bekend om staat. Nieuw meubilair is daarom behouden in de kenmerkende rode en witte kleuren en de nieuwe materialen zijn geselecteerd en speciaal ontworpen om te passen bij de rest van het bibliotheekinterieur.

“Onze nogal ongeorganiseerde ideeën zijn omgezet in concrete en spannende initiatieven. We zijn erin geslaagd een éénkamerbibliotheek te creëren met veel verschillende ruimtes en zones die ruimte maken voor verschillende mensen en een plek creëren waar mensen elkaar willen ontmoeten en rondhangen. Onze wens was om bordspellen en kunst op een mooie, nieuwe manier te presenteren – die wens is vervuld”, zegt Trine.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws