Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotheek van Johnstone

Bibliotheek van Johnstone, Verenigd Koninkrijk

Amper enkele dagen na oplevering van de nieuwe stadshal van Johnstone, opgetrokken door BAM Construction Scotland in opdracht van het regionale bestuur van Renfrewshire, werd het project op de Scottish Property Awards uitgeroepen tot ontwikkelingsproject van het jaar (in de categorie openbare gebouwen).

 

> Meer over het project

Een buitengewoon gebouw

Het gebouw – een combinatie van een opmerkelijke glazen gevel, een lange en vrij toegankelijke galerij en een hoogwaardige stenen afwerking – treedt in dialoog met de omliggende gebouwen op het Ludovic Square. Het ontwerp moest meteen de toon zetten voor het verdere ontwikkelingsprogramma van de stad.

Johnstone Town Hall gaat uit van een nieuw model voor gemeenschapsdiensten. Zo delen de openbare bibliotheek, theaterzaal, huwelijkszaal, vergaderruimte en cafetaria het gebouw met de regionale diensten voor stedenbouw, sociale zaken en maatschappelijk welzijn, de politie en liefdadigheidsinstelling MacMillan Cancer Support.

Thedesignconcept ltd. stelde alles in het werk om het interieurontwerp van de bibliotheek, net als de vloerbekleding, verlichting en visuele elementen te stroomlijnen met het ontwerp van het gebouw, met het oog op een coherent geheel. We werkten dan ook nauw samen met architectenbureau Holmes Miller en de bibliotheekmedewerkers om aan alle vereisten te kunnen voldoen. In dat opzicht is het werkelijk een uitzonderlijk gebouw, zowel vanbinnen als vanbuiten.

 

 

Links: Kleurrijke visuele elementen op de muren en het meubilair schenken de kinderafdeling een uniek karakter.

Rechts: De Showit presentatiemeubels, in combinatie met neonkleurige displaytorens bieden de nodige flexibiliteit om items uit te stallen en brengen met hun kleuren de bibliotheek tot leven.

Onder: 60/30 Classic round stalen rekken zorgen voor contrast met de rechte rekken in de bibliotheek.

 

 

 

 

Producten die in de bibliotheek van Johnstone gebruikt worden

Andere projecten