Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een bibliotheek met leven

Ballyfermot is een grote gemeenschapsbibliotheek. Het bibliotheekgebouw, geopend voor publiek in 1981, is met 2.090 vierkante meter het grootste gebouw dat Dublin City Public Libraries bezit.


De ontwerpuitdaging in deze renovatie was het creëren van kleinere, praktische en intieme ruimtes binnen de enorme uitgestrektheid van de bibliotheek. Interne oriëntatiepunten zijn gecreërd om een evenwicht te vinden tussen bewuste en weloverwogen zonering binnen het gebouw. Deze herkenningspunten zorgen ook voor een makkelijke manier van bewegwijzering doorheen het gebouw zonder fysieke ruimte af te bakenen.


Ouders en kinderen zijn een bijzonder belangrijke gebruikersgroep van de bibliotheek. Het doel was om voor hen een speciale gastvrije plek te ontwerpen. Een plaats met een evenwicht tussen de onafhankelijkheid, spel en ontdekking van kinderen en het toezicht van de ouders. Het dynamische en interactieve meubilair moet de kinderen een ervaring geven die hun verwachtingen overtreft. Het is van cruciaal belang dat de kinderafdeling werkelijk beantwoordt aan hun behoeften in plaats van alleen maar een kleinere versie van de volwassenafdeling te zijn.


Grote graphics worden doorheen de bibliotheek gebruikt om interesse en nieuwsgierigheid op te wekken.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws