Product added to basket

  • logo
  • 0 0

De bib in de schoenenfabriek

Een gewezen schoenenfabriek biedt tegenwoordig onderdak aan een bibliotheek, een bioscoop en verscheidene ondernemingen.

De bib, die twee verdiepingen van het nieuwe culturele centrum inpalmt, is ingericht als een knusse oase. De kinder- en jeugdafdelingen kregen een plaatsje op het gelijkvloers, waar de kinderen enerzijds en de jongeren anderzijds elk over een aparte zone beschikken. Zo ligt de jeugdliteratuur onder meer verspreid over een gamingruimte en een avonturenruimte. Ook selfservice-toestellen en een zone voor gereserveerde items zijn op de begane grond te vinden.

Voor de volwassenenafdeling moet je op de eerste verdieping zijn, waar een bescheiden podium werd voorzien voor evenementen, net als een workshopruimte. Het lokale archief van Halden, met geschiedkundige bronnen, kreeg een eigen plek in de bibliotheek.

Voor de inrichting viel de keuze vooral op rekkensystemen in zowel lichte als donkere kleuren, die elkaar mooi aanvullen en in combinatie met het overige meubilair een uitnodigende en gezellige sfeer scheppen met ruimte voor elk type gebruiker.

Foto's
  • Helge Eek

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws