Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een renovatie van de schoolbibliotheek zorgt voor een optimale benutting van de ruimte

Deze kleine schoolbibliotheek van 60 m2 bevindt zich in de kelder van de Sankt Knud Lavard School in Lyngby. Bijna 200 leerlingen lopen er onderwijs en de bibliotheek speelt een centrale rol bij het creëren van een sociale ontmoetingsplaats, die voor verschillende activiteiten kan worden gebruikt.

De schoolbibliotheek heeft in 2020 een ingrijpende renovatie ondergaan. Eén van de projecten was het plaatsen van een grote raampartij in de bibliotheek, waardoor je vanuit de bibliotheek een mooi uitzicht had over het schoolplein. Er werd ook besloten om tegelijkertijd de rest van de bibliotheek te verbouwen, zodat de kleine ruimte optimaal benut kon worden.

Schoolhoofd, Christa Bonde, zegt: “Voor de renovatie was de kamer te donker en te onoverzichtelijk. Veel van de bibliotheekrekken zijn verwijderd en we hebben uitstekend advies gekregen over de totale inrichting. We zijn erg enthousiast over de lades voor het opbergen en uitstallen van boeken voor de jongere lezers, aangezien de kinderen nu de voorkant van de boeken kunnen zien in plaats van de achterkant. Tegelijkertijd hebben we meer zitgedeeltes geïntegreerd, zodat de kinderen comfortabel kunnen zitten en lezen – en hen misschien kunnen inspireren om nog wat langer te blijven.”

Het doel van de renovatie was om genoeg ruimte te maken voor een hele klas in de kleine kelderbibliotheek. Bovendien was het idee ook om de ruimte minder compact te laten lijken zonder in te boeten aan capaciteit of ruimte gevoel. De nadruk lag op het optimaliseren van de ruimte en de sfeer, zo zijn donkere bibliotheekrekken gebruikt om een "grotachtige" sfeer te creëren, terwijl de warme kleuren in de bibliotheekrekken een aangenaam contrast creëren.

“De leerlingen zijn veel gelukkiger met hun bibliotheek, die nu voor veel verschillende activiteiten wordt gebruikt. De architecten van Lammhults Biblioteksdesign A/S hebben creatieve en interessante input gegeven over het gebruik van de ruimte en gaan door met dezelfde kleurkeuze in de bibliotheek die in andere delen van de school wordt gebruikt. Door het nieuwe interieur lijkt de bibliotheek veel groter”, legt Christa uit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws