Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een bibliotheek die de omgeving weerspiegelt

Het interieur van de schoolbibliotheek van de Lundtofte Skole – tegelijk de openbare bib van Lyngby – werd speciaal ontworpen om de omringende natuur te weerspiegelen. De natuur kreeg dan ook een cruciale en betekenisvolle plaats in de kinderafdeling van de bib, waar het lokale hertenpark en het buitenleven het thema bepalen. Zo kunnen de kinderen als het ware de natuur opzoeken in een op maat ontworpen schuilhutje omringd door levensgrote natuurfoto’s aan de muren, een tapijt dat aan gras doet denken, groene planten en andere materialen en texturen geïnspireerd op de natuur.

De aardse kleuren en oranje bekleding van bepaalde bibliotheekelementen contrasteert mooi met de meer neutrale, natuurlijke tinten. Met de Maria podiumboekenbakken kunnen displayhoekjes worden ingericht en bepaalde items in de kijker worden geplaatst.

De bibliotheekruimte huisvest zowel de schoolbib als de openbare bibliotheek. Leerlingen kunnen er tijdens de schooluren terecht, waarna de bib om 15.30 u. haar deuren opent voor het brede publiek uit Lyngby. De Lundtofte Skole kreeg er onlangs een nieuwe vleugel bij, om onderdak te bieden aan de bibliotheek in het teken van de natuur.

Voor de indeling en interieurvormgeving van de multifunctionele bibliotheek staken het schoolpersoneel en de medewerkers van de openbare bibliotheek van Lyngby de koppen bij elkaar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws