Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Opwaardering van de kinderbibliotheek en het ganggedeelte

De bibliotheek van Ishøj heeft een uitgebreide modernisering ondergaan, waarbij oude bibliotheekmeubels en -armaturen zijn gecombineerd met iets nieuws. De bibliotheek is een voorbeeld van duurzaam bibliotheekontwerp, waarbij bestaande meubels een nieuw leven hebben gekregen in een nieuwe context.

Met de wens om een geheel te creëren op basis van reeds bestaande elementen, begon in 2018 de modernisering van de kinderbibliotheek. Op de kinderafdeling stond voorheen een slangvormige boekenkast en houten planken die deden denken aan grote boomstammen - zo ontstond het idee van introductie van een jungle-thema.

Architecten van Lammhults Biblioteksdesign hebben ervoor gekozen om de bestaande elementen te combineren met onder meer een junglecabine en tekenbord. Daarnaast hebben de bank, boekenbakken en rekken een iets andere plek gekregen, terwijl twee jungletapijten en poefs het junglethema compleet maken, dat door de kleinere kinderen zowel voor spelen als logeren kan worden gebruikt. Voor de oudere kinderen is het raamgedeelte gebruikt voor een lang gebroken tafel-bankmeubel dat plaats biedt aan pc werkplekken en browsers voor media, dus er is nu een veel betere ruimte om te lezen en rond te hangen.

In 2022 worden gezelschapsspelen en uitleenruimte vernieuwd, zodat de bibliotheek in de toekomst eruitziet als een gastvrije groene stadstuin. Voorheen had de bibliotheek een ongebruikt ganggedeelte langs een hellingbaan met grote ramen en veel daglicht, dat nu gebruikt wordt voor een gezellig bordspel cafégedeelte.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws