Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Herinrichting van de kinder- en jeugdafdeling

In 2016 gingen we de uitdaging aan om de kinder- en jeugdafdeling in de bibliotheek van Frederikshavn een speelse en unieke inrichting te geven. We wilden een uitnodigende ruimte vormgeven op maat van tieners, en een speelse omgeving scheppen voor jongere kinderen.

Voor de tieners werd een gaminghoek ingericht met brede tafels, waar 13- tot 18-jarigen tegenover elkaar kunnen plaatsnemen, terwijl andere jongeren de rust kunnen opzoeken in het knusse zitmeubilair, waaronder een heuse ‘slangensofa’.

Voor de kleinere kinderen lag de focus op een speelhoek die ook uitnodigend was voor de ouders. Een miniatuurversie van de Krudttårnet, de oude buskruittoren die nog in het stadje te zien is, biedt de kinderen heel wat klim- en glijplezier, terwijl ze zich in de turquoise leesgrotten met patrijspoorten diep in de zee wanen. Ondertussen kunnen ouders en grootouders zich ontspannen en een oogje in het zeil houden vanuit het diverse loungemeubilair. Verder kreeg de bib nog nieuwe tafels en een garderobe.

Het resultaat opende alvast de deur naar de bibliotheek van Skagen, waar we binnenkort van start gaan met een gelijkaardige, speelse inrichting met speciaal ontworpen meubilair.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws