Product added to basket

  • logo
  • 0 0

herontwerp op basis van Scandinavische stijl

In het centrum van Ronse, in de Vlaamse Ardennen, werd deze bibliotheek in 1963 gebouwd door architect Dan Craet (1926-2013). Hij liet zich inspireren door de Scandinavische stijl die tot op de dag van vandaag relevant is; een ode aan licht en natuurlijke materialen.

In de loop der jaren was de bibliotheekinrichting en -service aan een grondige opknapbeurt toe. Vanaf 2021 hebben een speciaal ontworpen klantvriendelijke receptie en een uitgebreid assortiment zitmeubelen de bibliotheek tot een plek gemaakt waar je wilt verblijven en hangen. Nu is er ruimte voor individueel of groepswerk, evenals gezellige stoelen voor lees- en studietafels, zodat de bibliotheek leren, onderwijs en gezelligheid kan ondersteunen.

Bibliothecaris Karen Demeulemeester: “Met de herinrichting van het interieur bouwen we voort op de oorspronkelijke sfeer en het karakter van het gebouw.
We wilden comfort en gebruiksvriendelijkheid garanderen voor onze bezoekers. Dankzij het elegante en sobere nieuwe meubilair maken we de sprong naar een eigentijdse bibliotheekdienst.”

Het publiek heeft het brede aanbod dat deze bibliotheek te bieden heeft volledig omarmd - en het warme welkom door het bibliotheekteam.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws