Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotheek in Kevin Street

Een bib in het kloppende hart van Dublin, Ierland

De bibliotheek in Kevin Street ligt tussen het handelscentrum van Dublin en de traditionele gemeenschappen van de stadskern in.

Het gebouw oogt bescheiden, maar kent een rijk verleden. Hoewel het niet beschermd is, doet het al meer dan 100 jaar dienst als openbare bibliotheek. Zijn schitterende leeszalen bleven jarenlang ontoegankelijk voor het grote publiek. Het frisse en ruime interieur baadt in natuurlijk licht.

> Meer over het project

Het bibliotheekmanagement aan het woord

“Samenwerken met thedesignconcept ltd. is altijd weer een plezier, en niet alleen omdat het team zo vriendelijk is.

Het is een plezier om te weten dat onze zorg voor de bibliotheek en onze inspanningen op weg naar de inrichtingsfase op prijs gesteld worden, en dat alle medewerkers van thedesignconcept ltd. met diezelfde omzichtigheid te werk gaan, van de persoon die zich over de aanbestedingsdocumenten buigt tot de monteurs die de laatste bouten aanspannen.

Het is een plezier om te kunnen rekenen op het valnet van thedesignconcept ltd. wanneer je risico’s neemt.

Het is een plezier om te zien hoe je visie gestalte krijgt in tastbare designoplossingen. En het is een plezier om de reacties van de bezoekers te zien eenmaal je de deuren van de bib weer mag opengooien.

Bedankt Iain, Daniela, John, Liz en Sharn voor jullie inspanningen om van de bib in Kevin Street een pronkstuk te maken in ons bibliotheeknetwerk.”


Paul Fusco, Afdelingsbibliothecaris
Financiën en faciliteitenmanagement
Openbare bibliotheken Dublin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een plek die productiviteit in de hand werkt

“De bibliotheek moet voor haar gebruikers meer zijn dan een ruimte waar je louter enkele specifieke taken uitvoert. Het moet een uitnodigende, comfortabele en frisse omgeving zijn voor een fijne ervaring. De bibliotheek moet haar bezoekers uitnodigen tot een welverdiende pauze, een moment van verademing, om even in gedachten te verzinken en weg te dromen bij een boek, in een omgeving die de geest prikkelt.

De bibliotheek moet aanvoelen als een stimulerende plek voor productiviteit, en moet ieders eerste keuze zijn voor de organisatie van een bijeenkomst of evenement. De bibliotheek moet het kloppende hart zijn van haar gemeenschap, een thuis weg van huis. Het meubilair en de inrichting moeten de authenticiteit van het gebouw weerspiegelen en zijn interieur aanvullen, zonder te vervallen in nepantiek of kitsch.”

Gewapend met deze instructies ging het Dublin City Council op zoek naar een ontwerpteam voor zijn gerenoveerde bibliotheek in Kevin Street.Een bijzondere plek voor kinderen

“Het meubilair voor de kinderen moet tot hun verbeelding spreken. Het moet dynamisch, interactief en vernieuwend zijn. De kinderafdeling moet echt tegemoetkomen aan hun behoeften, en niet zomaar een kleinere versie zijn van de volwassenenafdeling.”

Zo luidden de instructies voor de kinderhoek, en het eindresultaat is verbluffend! De afdeling kreeg een tv-scherm van 84 inch, pc’s en een interactieve digitale tafel, naast een vertelstoel en olifantenstoeltjes in levendige kleuren, waarop de kleintjes kunnen spelen of door een van de ontelbare boeken kunnen bladeren. Kinderen die energie te over hebben, kunnen zich uitleven op de glijbaan en onvergetelijke herinneringen maken.

 

 

Onze verdiensten

Thedesignconcept ltd. haalde met zijn voorstel de aanbesteding binnen, en het eindresultaat is werkelijk bijzonder. De vernieuwde bibliotheek omvat vandaag:

  • een volwassenenafdeling met modern meubilair dat perfect past bij de traditionele stijl van de ruimte; flexibele rekkensystemen die verplaatst kunnen worden in functie van de activiteiten voor het publiek; stoelen met akoestisch dempende hoge rugleuningen en tafeltjes, om de gebruikers een gevoel van privacy en geborgenheid te bieden tijdens het gebruik van eigen laptops of mobiele toestellen;
  • een aangrenzende, authentieke leeszaal met stoelen in walnoot en leder die perfect passen bij de gerestaureerde rekken – de ideale plaats om te ontspannen met een goed boek in de hand;
  • een displayzone, met een combinatie van virtuele expo’s op beeldschermen en fysieke displays;
  • een moderne computertafel in boomthema, met geïntegreerde bovenverlichting, op het gelijkvloers;
  • een computerruimte met individuele studieplekken dankzij hypermodern meubilair op de eerste verdieping.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Producten die in de bibliotheek in Kevin Street gebruikt worden

Andere projecten