Product added to basket

  • logo
  • 0 0

DE HERINGERICHTE BIB VAN SAINT PAUL’S CRAY VALT IN DE SMAAK BIJ DE LOKALE GEMEENSCHAP!

De bib van Saint Paul’s Cray is een van de kleinere bibliotheken in het Londense district Bromley en werd kort na de oorlog opgetrokken, toen bouwmaterialen schaars waren. Op de toevoeging van een kleine loungehoek na, is het gebouw grotendeels onveranderd gebleven sinds de jaren 50. Daar kwam deze zomer verandering in, met een ingrijpende herinrichting om de bibliotheek en het gemeenschapsdienstencentrum van Bromley, waar inwoners terechtkunnen voor opleidingen en advies, samen onder één dak te brengen.

Vandaag voelt de bib veel lichtrijker en ruimer aan. Het gebouw is ook veel milieuvriendelijker, met dubbele beglazing en een energiezuinige verwarmingsinstallatie en verlichting. Een meer open inrichting moest een flexibele invulling van de ruimte mogelijk maken. Het meeste meubilair is verplaatsbaar, waardoor moeiteloos plaats kan worden gemaakt voor evenementen met grotere groepen. Er zijn privéruimten beschikbaar voor vertrouwelijke gesprekken met klanten, en een akoestische cel voor telefoon- of videogesprekken.

De nieuwe kleurencombinatie en faciliteiten vallen bijzonder in de smaak bij de inwoners. Sinds de herinrichting is er bovendien meer plaats voor boeken dan voorheen, terwijl er ook extra pc’s beschikbaar zijn. De nieuwe kinderafdeling werd enthousiast onthaald door zowel jonge als minder jonge bibliotheekbezoekers. De inrichting ervan is dan ook een knipoog naar de Cray, de rivier die industrie en welvaart naar de regio bracht. Kinderen kunnen zich namelijk volop uitleven op een speelboot die de rivier lijkt op te varen.

Producten die in de St Paul's Cray, Verenigd Koninkrijk gebruikt worden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws