Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een nieuwe inrichting en nieuw meubilair

De ‘Artizan Street’-bibliotheek doet tegelijk dienst als gemeenschapscentrum en werd ondergebracht op de gelijkvloerse verdieping van een woontoren in het kloppende hart van Londen. Het personeel staat er tegelijk in voor een waardevolle dienstverlening op het vlak van huisvesting en beantwoordt vragen van inwoners omtrent het parkeerbeleid, betalingen en andere dagelijkse huisvestingskwesties.

De bib ligt vlak bij Middlesex Street, de Londense textielstraat bij uitstek, bekend van de ‘Petticoat Lane Market’. De hugenoten die in de 17e eeuw hun toevlucht zochten in deze buurt waren bedreven zijdewevers. Sindsdien kent de buurt een rijk textielverleden. Naast de ‘Petticoat Lane Market’ telt de buurt vandaag tal van kleermakers, handelaars in naaigerief, textielshops, kledingwinkels en zelfs verscheidene modescholen.

Onze opdracht bestond erin de bib en gemeenschapsruimte een moderne, levendige en uitnodigende inrichting te geven die het rijke verleden van de buurt in de verf zet. De onthaalzone werd specifiek ingericht om zowel in te spelen op de vereisten van de huisvestingsconsulenten als op die van de bibliotheekmedewerkers, maar moest meteen ook de invulling als bibliotheek op maat van gezinnen, jonge kinderen en de Londense actieve bevolking weerspiegelen.
De lage en vrijstaande mobiele rekkensystemen bieden de nodige flexibiliteit om ruimte vrij te maken voor groepsactiviteiten, terwijl het Cocoon zitmeubilair voor geborgenheid en rust zorgt.

Alle bestaande rekken voor wandbevestiging werden in een modern jasje gestopt en hergebruikt. Ook andere bestaande meubelelementen werden in het nieuwe interieurontwerp opgenomen, aangevuld met nieuw loungemeubilair voor samenwerking, inclusief geïntegreerde stopcontacten, zodat gebruikers al hun mobiele toestellen veilig en langdurig kunnen gebruiken. Op verschillende plaatsen in de bib werden ook laptoptafels voorzien, om gebruikers van alle leeftijden een eigen plekje te bieden voor uiteenlopende invullingen.
In nauwe samenwerking met reForm Architects stemden we de kleuren en texturen af op het typische kleurenpalet. Op verschillende locaties, maar vooral vooraan in de bib, plaatsen unieke grafische elementen op maat het rijke verleden van de buurt in de kijker. De levendige en inclusief ingerichte kinderafdeling kreeg een grote, speelse muurtekening.

Vandaag weerspiegelt en eert de bib in Artizan Street het rijke verleden en de bruisende cultuur van haar omgeving.

Architect
  • reForm Architects
Foto's
  • Matt Clayton

Producten die in de Openbare Bibliotheek Artizan, London, Verenigd Koninkrijk gebruikt worden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws