Product added to basket

  • logo
  • 0 0

De herinrichting van de bibliotheek van Bannockburn

Het gebouw dat onderdak biedt aan de bibliotheek van Bannockburn werd opgetrokken in de jaren 70 en nam door de jaren heen een cruciale plaats in in het sociale leven van de gemeenschappen van Bannockburn, Stirling en omstreken. Mensen konden er gratis gebruikmaken van een veilige ruimte voor educatieve en creatieve activiteiten. De gemeenteraad van Stirling trok een bedrag van meer dan 1,3 miljoen euro uit voor een vernieuwingsplan. In het kader van dat plan werden we in 2021 aangesteld voor het ontwerp en de uitvoering van het nieuwe bibliotheekinterieur.

We kregen de opdracht de ruimte om te vormen tot een multifunctionele gemeenschapshub. Het project omvatte onder meer de volledige herinrichting en decoratie van de oude bib. Onze grootste uitdaging: een flexibel interieur leveren dat gemakkelijk afgestemd kon worden op de uiteenlopende invullingen.

De nieuwe gemeenschapshub opende in januari 2022 zijn deuren en zag sindsdien zijn bezoekersaantallen gestaag toenemen.
De bibliotheek sleepte de EDGE23 ‘Physical’-award in de wacht. De prijs bekroont positieve inspanningen en promoot uitmuntende bibliotheekinitiatieven die het belang van de bib in de verf zetten.

Onderscheidingen
  • EDGE2023 - Physical category

Producten die in de Openbare bibliotheek Bannockburn, Verenigd Koninkrijk gebruikt worden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws