Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een academische pionier

De universiteit van Zayed is een baanbrekend instituut sinds de start in 1998. Ze is opgericht voor ’s lands vrouwen, met een uitgesproken ambitie om de leiders van morgen op te leiden. Vandaag studeren meer dan 7000 studenten – mannelijk en vrouwelijk – uit 19 landen op de twee universiteitscampussen.

Tijdens de herfst van 2011 opende de afdeling van Abu Dhabi haar nieuwe campus. Met zijn dramatisch golvend dak bekleed met aluminium is het gebouw de eerste in zijn soort en de meest futuristische universiteit in de Verenigde Arabische Emiraten. De nieuwe campus beslaat een oppervlakte van 80 hectaren – tweemaal zo veel als de oude – en is voorzien van alle faciliteiten om de meest moderne leeromgeving aan te bieden.

Het vier verdiepingen tellende gebouw is ontworpen als een gestapeld amphitheater, gebaseerd op het design van de US Library of Congress. Je treedt er binnen in een heldere, ontspannende omgeving, bemeubeld met het Slimline reksysteem van BCI in een witte afwerking. Een 18000 m² grote oasis van kennis en informatie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws