Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Culturele infrastructuur

Het nieuwe centrum is vernoemd naar Carlos Santamaría, de wiskundige, filosoof, meteoroloog en pacifist, die werd benoemd tot Doctor Honoris Causa aan de universiteit in 1992. Hij was ook minister van onderwijs in de eerste Baskische Algemene Raad.


Het gebogen centrum met zijn betonnen gevel is een thuis voor de nieuwe campusbibliotheek, maar de 16.600 m2 herbergt ook taallaboratoria en andere leerscholen. De architect beschrijft het ontwerp als volgt :  "Een enorme container, gevormd uit een spontane schets die de natuurlijke curve van de partij volgt. De lijn is de muur die de twee blokken, die in een noord-zuid richting staan, en de top staat op de plaats die we het belangrijkste vinden: de hoofdingang van het gebouw, die zich opent als een grote mond, waarbij de top naar de hemel  wijst".


Een binnenplaats scheidt het twee-verdiepingen tellend gebouw, in twee asymmetrische delen. De grootste kant van het gebouw herbergt de boekencollectie van de bibliotheek. De andere, kleinere kant van het gebouw, biedt plaats aan studeerkamers en een collegezaal. BCI leverde maar liefst 17.000 strekkende meter van de 60/30 rekkensystemen met 40 mm eindpanelen en bovenlegborden. Speciaal ontworpen witte boekenwagens maken het interieur compleet.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws