Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Informatiecentrum voor bibliotheken

De departementsmediatheek Claude Simon in Pyrénées-Orientales is niet zozeer een bibliotheek voor het brede publiek, maar richt zich als informatiecentrum voor financiële en technische ondersteuning vooral tot gemeentebesturen en lokale gemeenschappen. Zij kunnen er onder meer terecht voor de ontlening van documenten, advies, technische planning, de verwerking van subsidieaanvragen voor lokale overheden en opleidingen voor bibliotheekmedewerkers.

De mediatheek werd in 2020 en 2021 gerenoveerd. Met de herinrichting komt de bib vandaag niet alleen tegemoet aan haar oorspronkelijke missie, maar krijgt ze nu ook een hedendaagse invulling als informatiecentrum en inspiratieruimte.

De gewezen handelsruimte werd opgedeeld in vier zones: op de begane grond werd een jeugdhoek en entertainmentruimte ingericht, terwijl volwassenen op de eerste verdieping terechtkunnen, waar ook de gezelschapspellen te vinden zijn. Elke zone is gemakkelijk herkenbaar dankzij bordjes in een specifieke kleur. In de verschillende zones is overigens informatie en hulp beschikbaar in het Catalaans. Bovendien werd de mediatheek uitgerust met de nodige toepassingen voor een publiek op afstand . Het aanbod omvat collecties in grootletterdruk, brailleboeken en luisterboeken, naast uiteenlopende mediatypes, waaronder cd’s, vinylplaten en dvd’s.

In een leegstaand appartement bij het hoofdgebouw werd een ruimte ingericht voor gezelschapspellen. Zo kon het aanbod informatiebronnen, items en opleidingen in de mediatheek alvast worden uitgebreid.

In een volgende fase van de herinrichting van de departementsmediatheek van Pyrénées-Orientales zal de aandacht vooral uitgaan naar de onthaalruimte en de educatieve invulling.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws