Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Mediatheek Jean Ferrat, Rouvroy, Frankrijk

De stad Rouvroy heeft een gebouw ontwikkeld waarin een bibliotheek van 1.136 m² geïmplementeerd werd,  waarvan de leeszaal ongeveer 650 m², een conferentiezaal van 138 m² en interne openbare diensten huisvest zijn.

Het algemene gevoel van deze bibliotheek van de toekomst is een "tweede thuis" te creëren. Het beperkt zich niet tot het aanbieden van een extra kopje koffie om bekend te worden als een extra thuis. Dit concept wordt weerspiegeld in alle gebieden en in de visie van het project. De bibliotheek is een ruimte waar plaats is voor ontmoeting, discussie en debateren: Het is dé sociale ontmoetingsplaats bij uitstek. Het ontwerp vergemakkelijkt de verbindingen tussen hen, met inachtneming van de behoeften aan isolement.

Met behulp van een scenografe werd er een speciale sfeer gecreëerd, deze mediatheek vindt de toegang tot kennis en praktijk opnieuw uit en bevordert andere toepassingen, ze vertrekt niet alleen toegang tot de collecties, maar eveneens tot de inhoud ervan.


Het publiek staat centraal: men loopt langsheen de collecties ... neemt een kleine pauze... vervolgt zijn reis. Geen enkel obstakel zal zijn vloeiende rondgang onderbreken.
Een plek voor iedereen: de bibliotheek is een plek die open staat voor iedereen en biedt ruimte voor groepswerk, individueel werk, een plek om te chatten, te socializen, een eethoek, etc. Zowel de tiener heeft er zijn plaats, als kinderen, ouderen, gezinnen, etc.


Het interieur combineert een ontspannen sfeer, vriendelijkheid én werkplek, maar eveneens ook veelzijdige ruimtes. De ruimte is onderverdeeld in 4 sectoren met een gemeenschappelijke hal:


Ruimte 1: Onthaal
Ruimte 2: Samenleving
Ruimte 3: Vrije tijd
Ruimte 4: Ontdekken


Het doel is om binnen vier gebieden van de bibliotheek, het comfort en het gevoel  te geven van een permanente woning. Hiervoor werd speciale aandacht besteed aan het meubilair dat geleverd werd door het bedrijf BC interieur dewelke een enorm pluspunt biedt met zijn sobere esthetiek en dat tegelijkertijd tijdloos en praktisch is. Het op punt stellen en aanpassen van hun collecties, geeft een toegevoegde waarde aan het concept.
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws