Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Moderne scheiding van bibliotheekzones

De bibliotheek te Køge is gelegen in het oude stadsgedeelte en werd opgebouwd binnen verschillende oude schakelwoningen. Een deel van de kinderbibliotheek is gelegen in het oudste huis van Denemarken.


In verband met de nieuwe inrichting van de bibliotheek, was het de taak van onze interieurarchitect Lykke Jørgin, om een nieuwe en meer moderne indeling van de zones te creëren, en de relevante functies en materialen te scheiden en te markeren.


Daarbij werd ook de inkom compleet veranderd om ruimte te voorzien voor een bar en tentoonstellingsruimte, alsook om de verschillende functies/afdelingen te scheiden zodat u makkelijk kan vinden wat u zoekt. Een groot raam op de begane grond is het belangrijkste object in de nieuwe rustige omgeving en van hieruit kan u vanop een aangepaste bank genieten van het uitzicht op het park. Samen met de bank, nieuwe lounge stoelen en tapijt benadrukt ze de bijzondere sfeer in de rustige omgeving.


Op de eerste verdieping wou de bibliotheek een muziek-zone plaatsen met de mogelijkheid tot het afspelen van muziek. Nieuw meubilair en een tapijt hebben ervoor gezorgd dat er een kamer in de kamer gecreëerd werd.


In het gebied tussen de ingang en de ruimte voor kleine kinderen, is er ruimte gemaakt voor een zone voor kinderen en jongeren. De bestaande rekken werden verplaatst voor een optimale benutting van het daglicht. Nieuwe gebieden voor boekopslagruimte, zoals aangepaste nissen voor het lezen, zijn ook gemaakt. Naast nissen voor het lezen, zijn de aangepaste meubels voorzien van een scherm.


De kleurencombinatie werd in samenhang met de bibliotheek ontworpen door onze interieurarchitect Lykke Jørgin. De kleuren combineren gebouw en functies, alsmede aandacht voor de nieuwe verdeling van de zones.

 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws