Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Le Gazomètre : een nieuwe culturele hotspot in La Louvière

De oude gebouwen waarin de bibliotheken in La Louvière waren ondergebracht, waren oorspronkelijk niet ontworpen om bibliotheken te huisvesten. Daarom bracht de provincie de bibliotheken samen in één gebouw, Le Gazomètre.

Silvia Maria Rossi - Chief Technical Officer: “In het digitale tijdperk ondergaat de bibliotheek, als openbare ruimte, een ware revolutie. Het is momenteel een van de snelst evoluerende openbare plaatsen. De bibliotheek wordt steeds meer een plaats van sociaal leven, veel heterogener dan men zou denken. Om deze reden is het interieur opgevat als open-space ruimtes, afgebakend en met elkaar verbonden door op maat gemaakte houten scheidingswanden / rekken of glazen "aquaria".

Bijzondere aandacht is besteed aan de materiaalkeuze en hun duurzaamheid. Het resultaat: een gezellig en verfijnd interieur. Het publiek waardeert het comfortabele en lichte interieur, waar je je goed voelt. Mevrouw Rossi citeert Gaston Bachelard om het belang van een hedendaagse bibliotheek te benadrukken: "Het paradijs is, zonder enige twijfel, slechts een enorme bibliotheek".

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws