Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een frisse, stralende, praktische en cultuurvriendelijke polyvalente ruimte

De bibliotheek van Celles raakte in verval en voldeed niet meer aan de verwachtingen van een hedendaagse bibliotheek. Er was nood aan meer ruimte; er is niet minder dan een verdubbeling van de oppervlakte vrijgemaakt.

De nieuwe inrichting is meer toegespitst op multimedia en tal van activiteiten en diensten aan de lezer. Een veelzijdige ruimte met meubilair op wielen die kan worden omgevormd tot entertainmentruimte, conferentiezaal, bioscoop, enz.

Madame Quiévreux, hoofd van het cultureel centrum en de bibliotheek van Celles: "De bibliotheek is ontworpen om de circulatie van bezoekers te vergemakkelijken volgens specifieke behoeften. Zo werd bijvoorbeeld een babyhoek met fauteuils voor ouders in de buurt van de prentenboeken ingericht. Bijzondere aandacht is besteed aan de toegankelijkheid. De bibliotheek is ingericht met het oog op een logische opstelling van de deelcollecties. Het meubilair is uitgevoerd in een neutraal kleurenpallet zodat met kleuraccenten kan gespeeld worden met accessoires en de kleuren van de muren. De lezers zijn opgetogen: het is veel beter dan voorheen. »

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws