Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nieuwe bibliotheek Boom – “Room with a view”

“Room with a view” zo omschrijven de bibmedewerkers speels hun nieuwe bibliotheek. Begrijpelijk ook. Na jarenlange huisvesting in een grauwig pand, gelegen buiten het centrum, met een bibliotheek over meerdere verdiepingen -krakende trap incluis- worden de Bomenaars nu verwelkomd in een open omgeving met zicht op de Rupelkaai.

Het ontwerp, van anversa architecture & development, ondersteunt de bibliotheek volledig in haar werking. Er is plaats voor ontmoeting, het organiseren van activiteiten, opzoekwerk, verpozen met een drankje, leggen van nieuwe contacten, etc.

De vormgeving, afwerking en verlichting geven de bibliotheek haar eigen identiteit.
Geïntegreerde verlichting op de bibliotheekrekken en de richtbare verlichting in het plafond zorgen voor een uitgekiend verlichtingsconcept dat de bezoekers verder in de bibliotheek begeleidt en verleidt.
Bij de afwerking zijn het vooral de natuurlijke materialen en kleuren die spreken. Het beton van het gebouw, het hout van de balie, het verlaagde plafond en het staal van de bibliotheekrekken. Alle interieurelementen zijn op elkaar afgestemd en dragen synergetisch bij tot een welkomgevoel.

Ontwerper en Designer : anversa architecture & development – www.anversa.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws