Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Een lichte, frisse en beetje speelse bibliotheek in het hart van Europa

Net als de rest van de campus werd in 2021 de mediatheek van de Artevelde hogeschool Gent gerenoveerd. De bestaande bibliotheek werd volledig vernieuwd, vergroot en omgevormd tot een inspirerende leeromgeving.

De vernieuwde mediatheek heeft een warm en uitnodigend interieur en biedt voldoende ruimte voor vergaderingen of langere bijéénkomsten. De bibliotheekrekken bestaan uit lage, witte rekken die de bibliotheek licht en handzaam maken. Tegelijkertijd zorgen de mobiele rekken voor een vervangbaar interieurontwerp dat het gemakkelijk maakt om de plaatsing van de boeken en het algemene uiterlijk te veranderen.

De bibliotheek bestaat uit drie verschillende zones met elk hun eigen look & feel: een open werkruimte, een verzamelruimte voor de boeken en een doe-het-zelf zone.

De bibliotheek is een plek geworden waar bezoekers kunnen werken, ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten. Medewerker Lore Letermere: “Studenten, medewerkers en bezoekers zijn het er unaniem over eens dat de vernieuwde mediatheek een prettige en inspirerende ruimte is geworden. Men is zeer te spreken over de rustige, sobere omgeving die ook nog eens warmte uitstraalt en comfortabel is ingericht. De mediatheek oogt licht, fris en een tikkeltje speels. Helemaal afgestemd op de Peuter- en Vroegschoolse Educatie waar de mediatheek vooral voor bedoeld is.”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws