Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Openheid en beleving in de bib van Aalter

Een kunstencentrum met bibliotheek, academie en cultuurpunt: met dit programma ging BASIL architecture aan de slag binnen het door de gemeente aangekocht casco gebouw. “Verbinding staat hierbij centraal”, zeggen Lorenzo Deceuninck en Robin Van Beveren. “Vanop elke verdieping heb je ergens wel zicht op een bovenliggende of onderliggende verdieping waardoor je nieuwsgierigheid wordt gewekt.Wie door het gebouw loopt ziet en voelt wat er om zich heen gebeurt.”

Bibliothecaris Jan Claeys vult aan: “De bib is dynamisch, speels, uitnodigend tot exploreren, voor de onafhankelijke, zelfredzame gebruiker dankzij een optimale inzet van informatica. Een totaalconcept dat de beleving en de openheid centraal stelt.”
Dit komt op vele vlakken tot uiting: de bib is 12u per dag open, de jeugdbibliotheek is bereikbaar via een glijbaan vanuit de inkomhal, rekken weren bewust laag gehouden en afgewisseld met knusse zithoeken en lange werktabletten.

Betonnen zuilen en vloeren wisselen af met een warm en sober kleurenpalet met details in messing en koper, verwijzend naar de instrumenten die in het gebouw weerklinken. Het goed doordachte ontwerp werd door de architecten doorgetrokken tot in elk detail van de inrichting, én het meubilair.

Foto’s: Giulia Frigerio
Copyright: BASIL Architecture Bv

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws