Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Pello Bio Boekfolie

Pello Bio Boekfolie

Biogebaseerde boekfolie

Verstevig en bescherm boekenkaften, landkaarten, folders, labels, enz. met veelzijdige boekfolie gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Zacht materiaal en makkelijk in gebruik, kan op bijna alle oppervlakten gebruikt worden.

De zelfklevende, glanzende beschermingsfolie is gemaakt van bio-plastic (75% suikerriet) en acrylkleefstof op waterbasis.

Herpositioneerbaar met permanente, maar vertraagde kleefkracht. Laat lichte correcties toe alvorens zich vast te hechten.

De beschermlaag met ruitjespatroon maakt het gemakkelijk om op maat te snijden en is gemaakt van gesiliconiseerd (oplosmiddelvrij) papier met inkt op waterbasis.

UV-gestabiliseerd.

OPGELET! LDPE is minder hittebestendig dan normale PVC-folie. Het feit dat boeken meestal worden bewaard en gelezen in comfortabele temperatuuromstandigheden, maken Pello Bio de boekfolie van de toekomst (zie LDPE versus PVC-testrapport onder downloads voor meer informatie).

Lees meer...

Wat is bio-plastic?

Bio-polyethyleen (ook bekend als hernieuwbaar polyethyleen) is polyethyleen gemaakt van ethanol, dat na een dehydratatieproces ethyleen wordt. Het kan worden vervaardigd uit verschillende grondstoffen, b.v. suikerriet, suikerbiet en tarwekorrels.

Voordelen

Een van de belangrijkste milieuvoordelen van bio-polyethyleen is dat het ongeveer 2,15 ton kooldioxide "bindt"  per geproduceerde ton groen polyethyleen. De koolstofdioxide wordt geabsorbeerd door het suikerriet als het groeit, verminderd met koolstofdioxide uitgestoten door het productieproces.

Kunststof gemaakt van biomassa is een klimaatvriendelijke oplossing, omdat het CO2-neutraal is in tegenstelling tot plastic gemaakt van olie en gas.

Lengte 25 m
Breedte 220 mm
Kleur doorzichtig
Materiaal Bio-plastic, LDPE
Corrigeerbaar beperkt
Dikte 90 μm
Test rapport Pello Bio

Kleur/finish: doorzichtig

Variant:

Artikelnr.: E660200 / 1 st.

€ 27,50 (excl. btw)
5 st.: € 26,10 /1 st. (excl. btw)
10 st.: € 25,60 /1 st. (excl. btw)
20 st.: € 25,00 /1 st. (excl. btw)
50 st.: € 24,20 /1 st. (excl. btw)
  • Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf € 300,00 excl. BTW
  • Twee jaar garantie

Accessoires voor Pello Bio Boekfolie