Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Tijdelijke Bibliotheek in het centraal station van Lund, Zweden

6 mei 2015 / Expositie

Van 5 tot 7 mei, werden de straatmuzikanten van het centraal station in Lund vergezeld van een zeer ongewone buur - een pop-up bibliotheek!

De reden voor het evenement was de honderdste verjaardag van de ‘Bibliotheekdagen’ in Lund, Zweden.

De openbare bibliotheek van Lund, Eurobib Direct / BCI en een paar andere leveranciers van bibliotheken hebben de handen in elkaar geslagen, om  een tijdelijke bibliotheek op poten te zetten  en deze ook te bemannen. Dit evenement vond plaats van 5 tot 7 mei in het centraal station van Lund. Reizigers konden zich ter plaatse aanmelden als nieuwe leners en ook per direct boeken lenen op deze bijzondere site.

Het idee van de tijdelijke bibliotheek ontstond toen duidelijk werd dat de honderdste verjaardag van de ‘Bibliotheekdagen’ zou gehouden worden in Lund. Tijdens deze dagen komen de bibliotheek bestuurders, bibliothecarissen en anderen samen om te luisteren naar lezingen en te discussiëren over de toekomst van de bibliotheken.

De tijdelijke bibliotheek werd geplaatst in de tunnel dat de verschillende spoorlijnen verbindt in het centraal station en was één van de eerste gebeurtenissen die de bibliothecarissen en het trein reizende publiek samen bracht, zegt Karin Bergendorff, directrice bij de publieke bibliotheek van Lund.

Eurobib Direct / BCI heeft ook bijgedragen aan dit evenement met de Showalot ladder en de Showalot Picture Book. We hebben ook geholpen met het weghalen van de planken wanneer de tijdelijke bibliotheek niet open was.

De rekken waren bijzonder goed uitgerust voor dit doel, zowel in de enkelzijdige versies, netjes staande tegen de muur, als de dubbelzijdige, stand-alone-rekken.

Het idee van het opzetten van een tijdelijke bibliotheek op een plaats waar dagelijks duizenden mensen langs lopen, is een fantastisch idee! Diverse boeken, waaronder ook kinderboeken, waren beschikbaar voor lening, net als in een normale bibliotheek.

Eurobib Direct / BCI waren ook aanwezig met een stand, waar de conferentie plaats vond.