Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Staats Letterkundig Museum in Moskou, Rusland

14 augustus 2015 / Projecten

Staats Letterkundig Museum (GLM) is het grootste museum in Rusland over de geschiedenis van de Russische literatuur

In mei 1931 werd door het volkscommissariaat RSFSR (grootste deel van Rusland) een bijzondere commissie opgericht voor de voorbereiding en organisatie van het Centraal Letterkundig Museum in Moskou. In 1933 werd het georganiseerd door het Centraal Museum van fictie, kritiek en journalistiek, en in 1934 vloeide het samen met het Letterkundig Museum van de verbondsbibliotheek van de Sovjet-Unie genoemd naar VI Lenin. Zo ontstond het staats Letterkundig Museum. De initiatiefnemer van de oprichting was de eerste directeur Vladimir Bonch-Bruevich.

Vandaag hebben de GLM fondsen meer dan 700.000 artikelen over de geschiedenis van de Russische literatuur en dit van de vroegste tijden. Het betreft handgeschreven en gedrukte boeken, levensedities en gesigneerde boeken, persoonlijke archieven en collecties van figuren uit de Russische literatuur en cultuur, archieven, uitgevers, creatieve vakbonden en unieke foto's van prominente Russische kunstenaars van toegepaste kunst, cultuurmonumenten, het leven, een verzameling van de herdenkingsmunten, een verzameling affiches, posters, opnames, folklore stemmen van schrijvers en video-opnames van hun prestaties.

De museum is gemoderniseerd in 2015. We zijn er trots op om ​​deel uit te maken van de modernisering, in samenwerking met het bedrijf Modern Museum Equipment TEMUS logo.jpg– wij hebben meubels geleverd voor het museum.