Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nieuwe bibliotheek in Gent Waalse Krook, België

12 oktober 2016 / Projecten

Schulz Benelux werd gekozen om het meubilair te leveren voor de nieuwe bibliotheek in Gent Waalse Krook, België

De bibliotheek zal zich vestigen in een nieuw gebouw, ontworpen door de bekroonde architecten Coussée & Goris architecten / RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes en zal openen in maart 2017.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 14.000 m2 verdeeld over zes verdiepingen met een oppervlakte ter grootte van een voetbalveld en heeft de vorm van een stalen schip dat afgemeerd ligt in het centrum van de stad. 3.000 ton staal wordt gebruikt voor de bouw; deze stalen look is ook aanwezig in het gebouw met een interieur dat op maat gemaakte stalen bibliotheekrekken bevat.

De bibliotheek zal meer dan 2.000 bezoekers per dag ontvangen en spits zich toe op beter en sneller bedienen. De belangrijkste taak van de bibliotheek is om toegang tot kennis en cultuur te bieden, maar in het huidige digitale tijdperk met een overaanbod aan informatie wil de bibliotheek de bezoekers helpen om snel hun weg te vinden in al deze informatie en hen vertrouwd te maken met de nieuwe media. Om de digitale media te ondersteunen, is het handig dat in het gebouw ook de Universiteit van Gent, REC Radio Center en iMinds (onderzoekscentrum voor digitale media) gevestigd zijn.