Product added to basket

 • logo
 • 0 0

Next Library festival 2015

5 augustus 2015 / Expositie

”Next Library Festival” is een internationale conferentie voor bibliotheek professionals, beslissende diensten en vernieuwers, die allemaal geïnspireerd willen worden in hoe het leren te ondersteunen in de 21ste eeuw

Next Library 2015 biedt een verscheidenheid aan interactieve sessies en evenementen. Lammhults Biblioteksdesign A / S, ons zusterbedrijf in Denemarken, is een sponsor van Next Library 2015.

De internationale activiteiten, georganiseerd door de Aarhus gemeentelijke bibliotheken in Denemarken, worden verkocht onder de merknaam Next Library®. Het merk is vooral bekend voor de internationale conferenties en de site www.nextlibrary.net, waar meer dan 700 bibliotheek mensen, leiders en innovatieve mensen uit de hele wereld lid van zijn.

In 2014 werd Next Library, voor de eerste keer ooit, gehouden buiten Denemarken en in plaats daarvan verhuisde de conferentie naar Chicago. Dit jaar keert Next Library terug naar Aarhus en markeert de internationale opening van Dokk1. De conferentie wordt gehouden van 12 tot 15 september met meer dan 300 mensen uit 28 verschillende landen.

Het doel van de conferentie is, om een gemeenschappelijke basis voor het delen van kennis, te creëren tussen de vele internationale deelnemers en professionals, die zullen deelnemen aan de internationale opening van Dokk1. En naast het presenteren van de nieuwe bibliotheek, heeft “Next Library” ook een mekka aan evenementen georganiseerd zoals lezingen door de belangrijkste sprekers, wildcard sessies, demonstraties en tentoonstellingen, interactieve sessies evenals het aanbieden van de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen samen met innovatieve, boeiende en inspirerende professionals uit de bibliotheek wereld.

 

Next Library 4.jpg

Innovatief denken kan onverwachte aandacht creëren

De deelnemers kwamen zelf met suggesties voor verschillende thema's voor het festival, en tot nu toe zijn de volgende thema's gepland:

 • Bibliotheek gebouwen
 • Bibliotheek indeling
 • Media
 • Sociale innovatie
 • Service-ontwerp
 • Games & gamification
 • De donkere kanten van het internet
 • Data-data-data
 • Incubator voor creativiteit & leren
 • Tegenpolen trekken elkaar aan

Het actuele programma is hier te zien

 


Next Library bezoekt de publieke bibliotheek van Herning 

Herning 1.jpg

Het thema voor een bezoek aan de publieke bibliotheek van Herning is "Bibliotheek gebouwen” and “Bibliotheek indeling"

Op zaterdag heeft “Next Library” uitstapjes georganiseerd naar bezienswaardigheden in de omgeving. Eén van de geplande tussenstops is de onlangs geopende openbare bibliotheek in Herning waar Pernille Schaltz, directeur van de bibliotheek, een exclusieve rondleiding zal geven gericht op de ontwikkeling van de bibliotheek en een goede klantenservice.

Lammhults Biblioteksdesign A/S, ons zusterbedrijf in Denemarken, leverde niet alleen de rekken en het displaymeubilair, maar ook de op maat gemaakte meubels voor de spectaculaire en inspirerende kinderzone, en ze hadden ook een nauwe samenwerking met de medewerkers van de openbare bibliotheek van Herning om zo samen aan de uitstraling en het gevoel van een “New Yorker-style” bibliotheek te komen. De publieke bibliotheek van Herning is een gevolg van een innovatieve en inspirerende samenwerking waar Lammhults Biblioteksdesign A/S trots is om leverancier te mogen zijn van deze functionele en zeer interessante bibliotheek.

Sinds de opening in 2014, is het aantal bezoekers verdrievoudigd. De inwoners van de stad brengen een bezoek aan de bibliotheek om te lezen, inspiratie op te doen, te gamen, om lezingen en cursussen bij te wonen - of gewoon voor een goede kop koffie. De bibliotheek is gevuld met een goede service, mind-opening ervaringen en interessante evenementen voor alle leeftijden.

 Zie hier meer foto's van de publieke bibliotheek van Herning 

 


Organisatoren van het Next Library Festival 2015

Next Library 2015 wordt georganiseerd door de gemeentelijke bibliotheken van Aarhus in samenwerking met de conferentie partners en een lange rij van sponsors. Lammhults Biblioteksdesign A/S, ons zusterbedrijf in Denemarken, is één van de sponsors van de Next Library en ook de belangrijkste leverancier van rekken en display meubilair voor Dokk1.

 


Over Dokk1

Dokk1 opening.jpg

Lammhults Biblioteksdesign A/S is de hoofdleverancier van de rekkenen het display meubilair voor de bibliotheek in Dokk1

Het project “Urban Mediaspace Aarhus” in Denemarken is een deel van de transformatie van de binnenhaven van Aarhus van een industriële haven naar een stedelijke omgeving. Het project wordt gerealiseerd door de gemeente Aarhus in samenwerking met Realdania en Realdania Byg. Het project omvat:

 • Dokk1 herbergt de hoofdbibliotheek, burgerzaken en bedrijfspanden/vergaderzalen te huur
 • Een volledig automatische parkeergarage met plaats voor ongeveer 1000 wagens onder Dokk1
 • Nieuwe havenfaciliteiten
 • Opening van het resterende deel van de Aarhus rivier
 • Herstructurering van de infrastructuur in de haven
 • Klimaatbescherming van het stadscentrum

Het totale project heeft een oppervlakte van 87.000 m2 - waarvan Dokk1 en verhuurbare ruimten 33.000 m2 in beslag nemen, de overdekte ruimten  14.000 m2 en een volautomatische parkeerplaats 10.000 m2. De resterende vierkante meters beslaan de herstructurering van de omliggende haven ruimte.

Dokk1 biedt veel faciliteiten voor sociale evenementen, verenigingen en netwerken. Het gebouw met al haar faciliteiten, zoals projectkamers, studie cellen, media, een café, een ruimte voor het geven van cursussen, hallen, activiteit- en kleedkamers, en last but not least, de informele ontspanningsgebieden, creëren een open, flexibele en vrije ruimte voor iedereen die kennis, inspiratie en nieuwe competenties wil verwerven.

Het is een centrum voor kennis en inspiratie, waar u een open en toegankelijke leeromgeving kan terugvinden die de democratie en de gemeenschap stimuleert en toegang geeft voor differentiële kennis en de nieuwste media.

U kunt hier foto's  zien van Dokk1

 


 

 

Cycling for Libraries bezoekt Next Library 2015

Cycling 1.jpg

Ongeveer 100 bibliothecarissen en bibliotheekliefhebbers namen deel aan het evenement "Cycling for Libaries" in de Baltische Staten in 2012. Deze foto is genomen aan de start van de toer in Tartu, Estland.
 

10 dagen, 3 landen, 3 veerboten, 600 km op de fiets en meer dan 30 bibliotheek bezoeken in Scandinavië!

"Cycling for Libraries" is een onafhankelijke vereniging bestaande uit bibliothecarissen en bibliotheekliefhebbers. De vereniging werd opgericht in 2011 en heeft sindsdien geregeld fietstochten door de verschillende delen van Europa en de Baltische Staten gedaan, gericht op de waarde en het nut van bibliotheken en de service die zij bieden. Mini-toertjes worden lokaal georganiseerd in bijv. Rusland en de VS om te ondersteunen en te wijzen op de waarde van bibliotheken overal ter wereld.

Dit jaar start de officiële toer  in Noorwegen op 1 september, ze gaan verder door Zweden en het eindpunt is bij Dokk1 in Aarhus, Denemarken, op 12 september, net op tijd om deel te nemen aan het “Next Library 2015 festival”. Cycling for Libraries bezoekt diverse openbare en academische bibliotheken tijdens de toer, en een aantal van hen zijn uitgerust  met meubels van Lammhults Biblioteksdesign A/S, die ook sponsor is van Cycling for Libraries 2015.

Volg deze link om meer informatie te vinden over de bibliotheken, waar wij het meubilair geleverd hebben, op de toer

 


"Model programma voor openbare bibliotheken" speelt een rol op het internationale bibliotheek toneel

Het Deense ministerie van Cultuur - die ook een sponsor is van “Next Library 2015” - is binnen de bibliotheekwereld bekend met het "model-programma voor openbare bibliotheken", die een goed bibliotheek ontwerp in de hele wereld inspireert. Op de homepagina vindt u spannende voorbeelden van vele bibliotheken. Eén van de getoonde voorbeelden is de openbare bibliotheek van Herning, waar Lammhults Biblioteksdesign A/S een grote rol speelde in zowel het interieur als de inrichting.

Zie hier hun herziening van de openbare bibliotheek van Herning

Op 16 augustus 2015 zal de prijs "Openbare bibliotheek van het jaar" worden toegekend op IFLA's jaarlijkse conferentie, in Kaapstad, Zuid-Afrika. De prijs wordt toegekend op basis van criteria die door het Deense ministerie van Cultuur 'model-programma voor openbare bibliotheken "werden ingesteld. Eén van de vijf genomineerde bibliotheken is de Kista bibliotheek, waar we ook meubilair mochten voorzien.

Zie hier alle genomineerde bibliotheken
... en zie hier onze foto’s van de publieke bibliotheek Kista in Stockholm, Zweden