Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Dokk1 in Aarhus, Denemarken is nu geopend

24 juni 2015 / Projecten

Een van de grootste en meest moderne bibliotheken in Noord-Europa

Op zaterdag 20 juni 2015 was Lammhults Biblioteksdesign, ons moederbedrijf en belangrijkste leverancier van bibliotheekrekken en presentatiemeubilair binnen dit project, uitgenodigd op de Grote Opening van Dokk1 in aanwezigheid van Koningin Margrethe. Dokk1 is een cultureel centrum dat niet alleen een moderne bibliotheek huisvest maar ook een dienstencentrum voor de bevolking, studieruimtes, auditoria, speelruimtes en 10.000m² huuroppervlakte. Het beschikt tevens over de meest geavanceerde geautomatiseerde parkeergarage in Europa.

De bibliotheek legt een hoge nadruk op digitale media maar verliest de traditionele media, zoals boeken, audioboeken, kranten, tijdschriften, films, muziek en games niet uit het oog. Dit blijft een prioriteit samen met een duidelijke en logische opstelling zodat het gemakkelijk te navigeren is in de 17.500 m² bibliotheek en het bevolkingsdienstencenter.

Laat u inspireren door de foto's van de Grote opening. U kan hier ook een film zien vand de bibliothee, minuten voor de opening. (Film ook fotos aangeboden door het archief van Dokk1).

 Hier kan u meer informatie terugvinden over Dokk1.