Product added to basket

 • logo
 • 0 0

Onze diensten

Aan de hand van gestroomlijnde procedures transformeren we creatieve ideeën in producten en werken we concepten en projectplannen uit tot unieke oplossingen – alles volgens wens op tijd geleverd en geplaatst.

Wij werken samen met bibliotheken, toonaangevende architecten, ontwerpers en andere professionals binnen het bibliotheekontwerp. Wij passen onze diensten aan uw behoeften, budget en tijdschema aan. Dit resulteert in inspirerende en responsieve woon, werk en speelomgevingen.

Wij bieden unieke oplossingen op basis van creatief interieurontwerp, hedendaags meubilair en een productontwikkeling waarin maatwerk geen uitzondering is.

Doorheen 6 stadia van een totaaloplossing streven we er naar om de beste bibliotheek te ontwerpen en uit te voeren – en dit telkens weer.

 

Inspiratie

We inspireren en trekken bibliotheken, architecten, ontwerpers en aannemers aan door onze website, webshop, nieuwsbrieven, casestudies, sociale media en networking.

Bibliotheken zijn onze passie en we willen u graag inspireren, uitdagen, onze kennis uitwisselen en verschillende mogelijkheden met u onderzoeken gebaseerd op onze:

  • Huidige uitgebreide kennis van de bibliotheek van morgen (interieurontwerp, trends, bibliotheekactiviteiten, profilering, enz.)
  • Gevatte kennis van de verschillende bibliotheektypes (openbare bibliotheken, wetenschappelijke bibliotheken, bedrijfsbibliotheken, enz.)
  • Kennis in het begrijpen en implementeren van nieuwe trends (nieuwe meubelontwikkelingen, kleuren, materialen, graphics, navigatie, routing, enz.)
  • Aanzienlijke internationale reputatie op referentieprojecten

 

Briefing

Als aanbieder van totaaloplossingen streven we er naar om een complete en kant en klare oplossing te bieden. Dit betekent het leveren van diensten en producten die de verwachtingen overtreffen en zich naadloos laten integreren in uw omgeving. Dit vraagt om een echt inzicht in uw behoeften, het gedrag van de bibliotheekbezoeker en de bredere sociaal economische context van uw project.

Een belangrijke succesfactor in deze fase is het opstarten van een dialoog (schriftelijk of verbaal) tussen ons en de klant waarin de krijtlijnen van het project worden uitgezet. Hierin worden de verdere doelstellingen, de verschillende spelers en invloeden op het project geformuleerd. Het uitgangspunt is het grotere plaatje, nadien volgt de ontwerpfase…

  • Bepaal de criteria en het budget van het project (het gebouw, de gemeenschap, activiteiten, zones, themas, enz…)
  • Bepaal de spelers en zet prioriteiten uit en maak een planning op voor de volgende fase (verantwoordelijkheden, communicatie, meetings, workshops, enz. )
  • Krijg inzicht in het gedrag van de bibliotheekgebruiker (bibliotheekvisie, bibliotheekprofilering)
  • Bedenken van ideeën (uitwisselen van kennis, brainstorms, presentatie, visualisatie, referentiebezoeken,…)
  • Definieer en bepaal de uiteindelijke opzet

 

Ontwerp

In dit stadium worden de vooropgestelde voorwaarden en eisen uit de briefingfase concreet ingevuld.

In deze fase worden ideeën geconcretiseerd en omgevormd in plannen; thema’s, meubel mood boards en uiteindelijk in een prijsofferte. Er worden verdere besprekingen vastgelegd om de ideeën af te toetsen en om na te gaan of er in de juiste volgorde wordt geëvolueerd om de volgende taken te finaliseren: 

  • Interieurontwerp/inplanning (selectie van meubilair en andere elementen, capaciteitsberekening)
  • Ontwerp van maatmeubilair en maatoplossingen
  • 2D/3D interieurplannen inclusief functiebeschrijving, routering, zones, thema’s, materialen, kleuren, afwerkingen, enz…
  • Bepaal het team en leg prioriteiten vast binnen een projectplanning

Presentatie

We presenteren de oplossing in overeenstemming met de bevindingen en interpretaties uit de vorige stadia.

Ons doel is om consequent aan de verwachtingen te voldoen en ze te overtreffen. Ons team stelt de ontworpen oplossing voor gericht op de belanghebbenden en de beschrijving van het bestek.

 

Uitvoering

In dit stadium is een sterke en betrouwbare uitvoering essentieel om een succesvol resultaat te garanderen.

We organiseren de productie, levering en installatie van het project volgens de vorige doorlopen stadia.

Afhankelijk van de complexiteit van het project coördineren we de relevante taken en deadlines met onze partners zodat u steeds op de hoogte blijft van de vorderingen van de geplande installatie. De coördinatie omvat :


  • Planning van levering (datum, tijd, ontvangst op de site, enz.)
  • Montageplanning (datum en tijd, wie en hoe)
  • Post-installatievergaderingen kunnen deel uitmaken van het project (debriefing, kwaliteitscontrole, oplevering) 

Follow-up 

Nu dat het bibliotheekproject waar is geworden en de bibliotheekmedewerkers en het publiek vertrouwd worden met de nieuwe ruimte raden we een post-installatie beoordeling aan om te evalueren hoe het project in het alledaagse leven werkt.

Bibliotheken moeten constant evolueren in hun vorm en functie met het oog op de ontwikkeling van en invloed op de maatschappij. Intelligent, uitwisselbaar en functioneel interieurontwerp beïnvloedt de manier waarop mensen zich gedragen.

 

We investeren graag in een lange termijn relatie met uw bibliotheek.

Onze mensen

Tijdens het doorlopen van een project komt u in aanraking met onze adviseurs, interieurontwerpers, productontwikkelaars, onze klantendienst, onze installatiepartners en meer. Ons professioneel team zet uw ideeën om in afgewerkte concepten. 

Contacteer ons professioneel team

 

Onze partners 

We hebben strategische partnerships met ontwikkelaars van interactieve oplossingen, graphici, designers, transporteurs en installateurs. Steeds met één doel – telkens de beste bibliotheek afleveren!