Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Alles wat u moet weten over multiplex

Zorg dragen voor u en uw bibliotheek is belangrijk voor ons bij Eurobib Direct. We willen u kwalitatieve, betaalbare producten kunnen aanbieden waarop u kunt vertrouwen. We bieden een breed scala aan producten. Verschillende van onze producten zijn gemaakt van materialen zoals berkenmultiplex, met of zonder laminaat.

Hier zijn enkele achtergrondfeiten:

  • Berkenmultiplex kan ruwweg worden onderverdeeld in drie graden: A, B en C (A is de hoogste graad).
  • Van één enkele berkenhouten stam, wordt ca. 75% graad C (fineer), 20% graad B, en de rest graad A.
  • Al onze huidige producten zijn vervaardigd van klasse BB/BB of B/BB.
  • Graad BB/BB wordt bij voorkeur gebruikt voor producten met hogedruklaminaat (HPL) aangebracht op het oppervlak om het best mogelijke hechtoppervlak te bieden. De uitzondering hierop zijn de Memphis-modules, waar we de hogere B/BB-graad hebben gekozen.


Als klant willen we dat u vertrouwen heeft in berkenmultiplex, de verschillende kwaliteiten en wat het onderscheidt.

Onze meubels voldoen aan de ”Normen aangaande het beperken van verwerkingsfouten bij werken uitgevoerd in multiplex in overeenstemming met de vereisten van STO (bedrijfsstandaard) 00255177-001-2013”


Bjarne Hjertvik, Marketing Manager

Plus Design - multiplex laminaat

Perfect voor de meest veeleisende bibliotheekomgevingen!

PLUS series omvat een breed gamma aan bibliotheekmeubelen. Alles van boekenwagens tot kinderbibliotheekrekken en nog veel meer. Het Plus meubilair heeft een aantal belangrijke kenmerken. Het gamma is volledig opgebouwd uit multiplexen panelen waarvan de randen zichtbaar blijven en het is afgewerkt met een waterbestendig Polyrey laminaat. Door deze materiaalkeuze zijn de kleurencombinaties eindeloos.

> Plus meubilair

Formica® hogedruklaminaat

De Wildlife collectie is gemaakt van multiplex met Formica® hogedruklaminaat

Formica® hogedruklaminaat (HPL) is vervaardigd door meerdere lagen geïmpregneerd papier onder hoge druk en hoge temperatuur samen te persen. Dit levert een sterk, duurzaam en hygiënisch oppervlaktemateriaal op dat in verschillende omgevingen kan worden gebruikt - er is een oneindig aantal mogelijkheden voor ontwerp en gebruik. HPL kan op horizontale en verticale oppervlakken worden gebruikt. Het kan ook worden verwarmd en gebogen. Een perfecte oplossing voor meubels, wandpanelen, werkbanken, deuren en nog veel meer.

> Wildlife collectie